Veganski in brezglutenski recepti

Božične cheesecake skodelice

Andrej Mihelič Dec 21, 2023

Božične cheesecake skodelice
SESTAVINE ZA 8 SKODELIC:
  • 1 paket tortilj (priporočamo BFree tortilje iz sladkega krompirja)
  • 1/4 skodelice sladkorja v pravu
  • 1 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 400 g smetane
  • 1/2 skodelice vanilijevega sojinega jogurta (ali drugega jogurta)
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 žlica vanilijeve paste
  • Približno 300 g mešanih jagod
  • 2-3 pasijonke (po želji)
  • 125 g ribeza (po želji)
  • Lesketajoč se sladkor v prahu ali navaden

 

 

PRIPRAVA:

1

Pečico segrejemo na 180°C.

 

2

Maslo segrejemo v majhnem loncu ali mikrovalovni pečici in postavimo na stran.

 

3

V majhni posodi zmešamo sladkor v prahu drobni sladkor in cimet ter postavimo na stran.

 

4

Oba stranska dela tortilj premažimo z maslom, enakomerno posujmo z cimetovim sladkorjem in jih zložimo ena na drugo.

5

Tortilje razrežemo na četrtine.

 

6

Vzamemo dve četrtini tortilj in prekrivamo koničaste konce, potisnemo jih v vdolbine za muffine, da ustvarimo skodelico. Ponavljamo, dokler niso vse narejene.

 

7

Položimo jih v predhodno ogreto pečico za približno 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Pazimo, da se ne bodo ujele ali zažgale.

 

8

Medtem, ko so v pečici, zmešamo smetano, jogurt, javorjev sirup in vanilijevo pasto, dokler ni gladko. Postavimo v hladilnik.

 

9

Ko so skodelice pečene, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo v modelu.

 

10

Tik pred strežbo odstranimo skodelice iz modela in jih postavimo na servirni pladenj ali posamezne krožnike. Napolnimo jih z mešanico kremnega sira ter jih po želji okrasimo z mešanico jagod in pasijonk. Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu in takoj postrezimo.