Veganski in brezglutenski recepti

Piškoti brez glutena z lešnikovim namazom

Andrej Mihelič Feb 15, 2024

Piškoti brez glutena z lešnikovim namazom

Pripravite okusne ovsene piškote brez glutena z lešnikovim namazom.

 

Sestavine:

1 skodelica ovsene polnozrnate moke brez glutena (ali zmiksanih ovsenih kosmičev brez glutena)

1/4 skodelice kakava v prahu

1/4 čajne žličke pecilnega praška

Ščepec soli

1/4 skodelice masla ali kokosovega olja (stopljenega)

1/4 skodelice rjavega sladkorja

1 jajce ali nadomestek jajca

1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

lešnikov namaz za nadev Alnavit

 

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180°C in pripravite pekač s peki papirjem.
  2. V srednje veliki skledi zmešajte ovseno moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol.
  3. V drugi skledi stepite maslo ali kokosovo olje s sladkorjem, dokler ne dobite kremaste zmesi. Dodajte jajce in vanilijev ekstrakt ter dobro premešajte.
  4. Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre, dokler ne dobite homogenega testa. Testo mora biti malo lepljivo, vendar ga lahko oblikujete v kroglice.
  5. Na pekač položite žlico testa, nato pa na sredino vsakega piškota dodajte majhen košček lešnikovega namaza. Prekrijte z dodatno žlico testa in rahlo pritisnite, da se lešnikov namaz skrije v sredini piškota.
  6. Piškote pecite približno 10-12 minut ali dokler niso trdi na dotik.
  7. Ko so pečeni, pustite, da se piškoti ohladijo na pekaču nekaj minut, nato pa jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

 

Uživajte v okusnih piškotih brez glutena s čudovitim lešnikovim namazom! Če pa nimate časa za njihovo pripravo, pa se lahko razvajate s čokoladno-mandljevimi ovsenimi piškoti HaferHerz.