Politika zasebnosti

 

Ta Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih družba Čertanec d.o.o. zbira od vas, ko uporabljate spletno stran gfc.si (v nadaljevanju: spletna stran).

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče navedeno spletno stran (v nadaljevanju: uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, ki ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov ter veljavna slovenska zakonodaja glede varstva osebnih podatkov je Čertanec d.o.o., Žaucerjeva ulica 20 1000 Ljubljana, Davčna številka: SI36410438 (v nadaljevanju: upravljavec).

Osebne podatke, zbrane na spletni strani, bomo uporabili le, kot je določeno v tej politiki zasebnosti. Spodaj najdete podatke o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke, za katere namene se uporabljajo vaši osebni podatki, s kom jih delimo in katere pravice nadzora in informacij imate.

Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s to Politiko zasebnosti. Kadarkoli ste v stiku z nami ali uporabljate spletno stran prejmemo in/ali vas bomo prosili, da posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki). Smatra se, da uporabnik z oddajo podatkov soglaša z namenom obdelave osebnih podatkov  ter da je seznanjen s svojimi pravicami posameznika v zvezi z osebnimi podatki. Kot je podrobno opisano spodaj, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi partnerji in jih uporabljamo na načine, ki so skladni s to Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabljamo skupaj z drugimi informacijami za zagotavljanje in izboljšanje izdelkov, storitev in vsebine.

 

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Ko obiščete spletno mesto, zbiramo nekatere informacije o vaši napravi, vaši dejavnosti na spletnem mestu in informacije potrebne za obdelavo vašega nakupa. Lahko zberemo tudi dodatne informacije, kadar nas neposredno kontaktirate (preko e-pošte ali spletnega obrazca) z namenom nudenja podpore in pomoči ali beleženja vašega naročila. V tej politiki varnosti in zasebnosti kot "osebni podatki" označujemo vse informacije, ki lahko enolično identificirajo posameznika.

 • Ko obiščete našo spletno stran samo iz informativnih razlogov in brez nakupa, bodo obdelani le omejeni osebni podatki, ki vam bodo posredovali spletno stran.
 • Ko boste oddali povpraševanje ali naročili produkt, bodo obdelani osebni podatki, ki nam jih boste sami posredovali za namen pridobitve ponudbe ali izvedbe naročila.
 • Nadalje, bodo vaši osebni podatki uporabljeni za zagotavljanje oglaševanja naših storitev in izdelkov ter za statistične analize, ki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran; poleg tega vašo izkušnjo naše spletne strani izboljšujemo z vsebino tretjih oseb.
 • Vaši osebni podatki se lahko razkrijejo tretjim osebam, ki se nahajajo zunaj vaše države prebivališča, pri čemer se lahko potencialno uporabljajo različni standardi varstva podatkov.

 

Podrobnejše informacije, o tem katere osebne podatke zbiramo in zakaj, najdete v spodnjih razdelkih.

 

OBISK SPLETNE STRANI

V kolikor obiščete našo spletno stran iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršni koli obliki, lahko samodejno zbiramo podatke o vas, ki bodo vsebovali osebne podatke le v omejenih primerih in jih samodejno prepozna naš strežnik, kot na primer:

 • spletno mesto, s katerega ste bili usmerjeni na našo spletno stran;
 • datum in čas vaših zahtevkov;
 • vrsta naprave, ločljivost zaslona in različico brskalnika;
 • vaš ponudnik internetnih storitev;
 • informacije o vašem operacijskem sistemu, vključno z jezikovnimi nastavitvami;
 • informacije o ponudbah, ki ste jih obiskali na naši spletni strani.

Te podatke uporabljamo samo zato, da nam pomagajo pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev naše spletne strani potrebam vaše naprave) in za zbiranje širokih demografskih podatkov za anonimno skupno uporabo.

Osebni podatki, ki jih samodejno zbiramo, so potrebni za zagotavljanje spletnega mesta in za naš legitimni interes, da zagotovimo stabilnost in varnost spletne strani.

Osebni podatki, ki se zbirajo samodejno, se takoj anonimizirajo in vsi osebno prepoznani podatki so ustrezno izbrisani.

PIŠKOTKI

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za interno analizo uporabe naše spletne strani, s čimer vam skušamo zagotoviti čim bolj privlačno spletno stran. Za več informacij o piškotkih in sorodnih tehnologijah obiščite našo Politiko piškotkov.

 

POŠILJANJE POVPRAŠEVANJA

Na spletni strani lahko izpolnite spletni kontaktni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje glede naših produktov. Prav tako nam lahko kadarkoli pošljete povpraševanje oziroma nas kontaktirate na kateregakoli od javno objavljenih kontaktnih podatkov.

V ta namen od vas zbiramo naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek,
 • naslov za dostavo in/ali račun,
 • podjetje oziroma naziv pravne osebe (če je posameznik pravna oseba),
 • davčno številko pravne osebe (če je posameznik pravna oseba),
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka,
 • podatke o vsebini vašega povpraševanja oziroma sporočila.

Vsi podatki, ki so zbrani preko spletne strani ali so nam kako drugače sporočeni s pomočjo telekomunikacijskih sredstev, se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti, tj. za prodajo naših produktov. Podatke bomo obdelovali za namene priprave odgovora na vaše povpraševanje, za informiranje o produktih in storitvah, za morebitno pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje sklenjene pogodbe. Vaše podatke, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca, bomo uporabljali izključno za zagotavljanje pogodbeno dogovorjenih storitev ter za namen naše interne administracije in vodenja našega poslovanja.

V okviru izpolnjevanja pogodbenih obveznosti družba Čertanec d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov za naslednje namene: identifikacija posameznika, priprava ponudbe, sklenitev pogodbe, dobava storitev, obveščanje o spremembah zakonodaje ali spremembi prodajnih pogojev, izvajanje sprememb pogodbenega razmerja, obračunavanje storitev, reševanje morebitnih tehničnih težav, ugovorov ali reklamacij posameznikov, pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvajanjem naročniškega ali drugega pogodbenega razmerja, izvajanje morebitnih postopkov izterjave, prodaje terjatev ter za druge namene, potrebne za izvajanje oziroma sklepanje pogodbenega razmerja med družbo Čertanec d.o.o. in posameznikom.

 

ODDAJA NAROČILA PREKO SPLETNE TRGOVINE

V spletni trgovini gfc.si lahko oddate naročilo, ki se posreduje obdelovalcu Shopify.

Za namen obdelave naročila od vas zbiramo naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek,
 • naslov za dostavo in/ali račun,
 • podatki o plačilu (vključno s številko kreditne kartice),
 • naslov e-pošte in
 • telefonska številka.

Vsi podatki, ki so zbrani preko spletne trgovine, se zbirajo z namenom zagotavljanja izdelkov ali storitev v skladu z vašim naročilom, obdelavo plačil, organizacijo dostave, izstavljanje ponudb in računov, komunikacijo z vami in nadzor naročil z namenom preprečevanja zlorab.

 

Osebne podatke upravljavec Čertanec d.o.o. obdeluje še za naslednje namene:

 • za pošiljanje e-poštnih sporočil z namenom obveščanja o novostih, storitvah kot tudi aktivnostih z namenom neposrednega trženja;
 • za spremljanje branja poslanih e-poštnih sporočil, in sicer katero e-poštno sporočilo je posameznik odprl oziroma ga ni odprl, katere povezave je odprl oziroma kliknil (katere vsebine je bral oziroma si jih ogledoval), koliko časa je bral ali si ogledoval posamezno vsebino;
 • za segmentiranje posameznikov na podlagi dejstev iz prejšnje alineje in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) e-poštnih sporočil (to pomeni, da lahko različni posamezniki prejemajo e-poštna sporočila z različno vsebino) z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje odzivnosti na poslana e-poštna sporočila;
 • za namene analize življenjske poti (anonimiziranega) uporabnika na spletni strani: od kod je uporabnik prispel na spletno stran (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine si je ogledal.

 

PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve, na podlagi zakona, pogodbe ali zakonitega interesa. Ob posredovanju vaših osebnih podatkov se strinjate z njihovo obdelavo v obsegu in z namenom, za katerega ste osebne podatke posredovali. Obdelavo podatkov izvajajo le za to pooblaščene osebe in se izvaja na podlagi ene izmed zakonskih pravnih podlag.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da svojo privolitev kadar koli prekliče. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev našega pogodbenega razmerja. Pravna podlaga za prenos vaših osebnih podatkov sta točki b) in f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov in predstavljata naš zakoniti interes za izvajanje naših splošnih pogojev poslovanja ali drugih pogodb, sklenjenih z vami.

Za namen opisovanja svojih storitev ter druge zakonite namene lahko potencialnim partnerjem, oglaševalcem ter drugim uglednim tretjim osebam razkrijemo anonimne skupne statistične podatke o uporabnikih spletne strani, vendar takšni podatki ne bodo vsebovali nobenih osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo našim izvajalcem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev, ki jih ponujamo preko spletne strani (pogodbeni obdelovalci). Tak prenos bo vedno temeljil na sporazumu o obdelavi osebnih podatkov, zaradi česar bodo naši izvajalci vaše osebne podatke uporabili le v obsegu, ki je potreben za opravljanje njihovih funkcij, in bodo pogodbeno zavezani, da bodo vaše osebne podatke obdelovali le v našem imenu in skladno z našimi zahtevami.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje podjetje, so primeroma naslednji:

 • ponudnik spletne strgovine (npr. Shopify) ,
 • računovodski servis, odvetniške pisarne in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • ponudniki obdelave podatkov in analitike,
 • ponudniki plačilnih sistemov kot so PayU, Stripe in drugi,
 • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook, Instagram, Mailchimp),
 • dostavne službe.

Na podlagi mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov lahko vaše podatke posredujemo pooblaščenim osebam in pristojnim državnim organom, ki za pridobivanje in obdelavo podatkov razpolagajo z ustrezno pravno podlago v svojih zakonskih predpisih. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve.

ČEZMEJNI PRENOS PODATKOV

V okviru zgoraj navedenih dejavnosti posredovanja osebnih podatkov se lahko vaši osebni podatki prenesejo v druge države (vključno z državami zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP)), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države, v kateri prebivate. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdeluje v tuji državi, lahko veljajo tuji zakoni in so dostopni tujim vladam, sodiščem, organom kazenskega pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na navedeno, si bomo prizadevali sprejeti razumne ukrepe za ohranjanje ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

V primeru prenosa zunaj EGP ta prenos varujejo bodisi zasebnostni ščit ali vzorčne pogodbene klavzule EU.

Če ste rezident EGP, imate pravico ugovarjati obdelavi, ki temelji izključno na avtomatiziranem odločanju (ki vključuje profiliranje), kadar ima to odločanje pravni učinek na vas ali drugače pomembno vpliva na vas.

Ne sodelujemo v popolnoma avtomatiziranem odločanju, ki ima pravni ali drugačen pomemben učinek z uporabo podatkov o strankah.

Naš obdelovalec podatkov Shopify uporablja omejeno avtomatizirano odločanje za preprečevanje goljufij, ki nimajo pravnega ali drugačnega pomembnega vpliva na vas.

Storitve, ki vključujejo elemente avtomatiziranega odločanja, vključujejo:

 • Začasni seznam naslovov IP, povezanih s ponavljajočimi se neuspešnimi transakcijami. Ta seznam obstaja nekaj ur.
 • Začasni seznam kreditnih kartic, povezanih z navedenimi naslovi IP. Ta seznam obstaja nekaj dni.

VARNOST

Za zaščito pred izgubo, zlorabo in spreminjanjem osebnih podatkov smo vpeljali razumne najsodobnejše varnostne ukrepe, ki so pod našim nadzorom. Na primer, naše varnostne in zasebne politike se po potrebi redno pregledujejo in izboljšujejo, do osebnih podatkov pa ima dostop le pooblaščeno osebje. Čeprav ne moremo zagotoviti ali zagotoviti, da do izgube, zlorabe ali spreminjanja informacij ne bo nikoli prišlo, uporabljamo vsa razumna prizadevanja za njihovo preprečevanje.

Upoštevati morate, da pošiljanje informacij po internetu ni nikoli popolnoma varno. Ne moremo jamčiti za varnost informacij, ki jih pošljete prek naše spletne strani, čeprav so v tranzitu po internetu in je kakršno koli posredovanje na lastno odgovornost. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

HRAMBA IN IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Prizadevamo si, da bi bile naše dejavnosti obdelave v zvezi z vašimi osebnimi podatki čim bolj omejene. Če v tej Politiki zasebnosti ni določenih rokov hrambe, bodo vaši osebni podatki shranjeni le toliko časa, koliko jih potrebujemo za izpolnitev namena, za katerega smo jih zbrali, in po potrebi, dokler to zahtevajo zakonsko določeni roki hrambe podatkov. Tiste osebne podatke, ki jih Čertanec d.o.o. obdeluje na podlagi osebne privolitve posameznika (npr. oddano naročilo na spletnem mestu), podjetje hrani trajno, do preklica te privolitve s strani posameznika.

PRAVICE POSAMEZNIKA GLEDE OBDELAVE PODATKOV

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na spletni strani. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelave in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov.

Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

 • podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani;
  • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga;
  • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
 • podatki so bili obdelani nezakonito;
 • podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika;
 • podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku 17. člena Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov, nimate pravice do izbrisa podatkov.

Pravica do omejitve obdelave: Kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov;
  • obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe;
 • ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov;
  • ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:

 • obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
 • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice doseči, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Pravica do ugovora obdelavi: Kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov) ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav. Ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.


Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.


Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, v pisni obliki naslovi na upravljavca, in sicer na enega od kontaktov, navedenih na spletni strani.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko ponudnik od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Vse zgoraj navedene zahteve lahko posamezniki naslovijo na upravljavca, in sicer po pošti na naslov Čertanec d.o.o., Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Slovenija ali po e-pošti na info@gfc.si

Pravica do pritožbe nadzornemu organu brez poseganja v katerokoli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

 

KONTAKTNE INFORMACIJE

Vsa vprašanja, pomisleke ali komentarje o tej Politiki zasebnosti ali kakršne koli zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki na pošljite po elektronski pošti na info@gfc.si. Podatki, ki jih navedete ob stiku z nami, bodo obdelani za obravnavo vaše zahteve in bodo izbrisani, ko bo vaša zahteva izpolnjena. Lahko pa omejimo obdelavo zadevnih informacij v skladu z zakonsko določenimi roki hrambe.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI 

Upravljavec si pridružuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti). Datum zadnje Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu.

 

Ljubljana, junij 2023